BIOGRAFIE

Artworks

 

teus van kooten

Painter

 

Biografie

Teus van Kooten 1954 Kinderdijk

 

Na een technische opleiding en werkzaam te zijn geweest in de fotografie ging ik me steeds meer interesseren voor kunst. Schilderen werd voor mij een passend middel om mijn visuele manier van denken te uiten en door middel van zelfstudie de techniek van schilderen eigen te maken en steeds meer te verdiepen in de oorsprong van het schilderen. Mijn zelfstudie bestond uit door te kijken en te lezen over oude meesters en deed hiermee basis kennis mee op. Ervaring kreeg ik ook door voor groothandels te schilderen in de romantische stijl en in de stijl van de Haagse school. Na een kort bezoek aan de vrije academie in Rotterdam vond ik daar niet de wortels van het schilderen en vervolgde ik mijn ingeslagen weg der autodidacten.

 

Na ruim 30 jaar zelfstudie heb ik voldoende kennis vergaart over verschillende stijlen in de schilderkunst. Daarnaast ontwikkelde ik daardoor een erg breed kleuren palet op van de oude meesters tot het hedendaags kleur gebruik en materiaal kennis. dat is ook voor mijn het doel van schilderen door het steeds anders willen doen.

 

Mijn innerlijke Inspiratie zet ik door middel van een kwast en mijn actie op het doek als het ware in beweging . Zodat ik als reactie hier op kan inspelen om zo het naar mijn visueel beeld te schilderen. De weg ligt vrij om dan mijn visuele drang naar het scheppen van beelden de vrije loop te laten, jezelf uitdagend, jezelf te verrassen! het materiaal zijn werk laten doen. De drijfveer die hier achter ligt is het experimenteren met materiaal dat leidt tot verschillende resultaten in mijn beeldvorm. Mijn werk, ontstaat uit de actie momenten., met een krachtige penseelstreek. Snel beslissen, het proces de vrije loop gunnen, winnen , verliezen, los laten wat je wil maken, maar meer je afvragen hoe je het wil maken.

LOUNGE-Art Cultureel centrum Landvast

 

In 2010 .ben ik gevraagd of ik de tentoonstellingen in de lounge van

Cultureel centrum Landvast in Alblasserdam wilde verzorgen. Daarmee was Lounge-Art geboren. Deze prachtige ruimte bied vele mooie mogelijkheden om mensen met kunst in contact te brengen en ze de verschillende kunstvormen te laten zien. zoals schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, monografie,enz

 

voor meer informatie over actueele exposities, of expositie mogelijkheden, zie Facebook pagina:

 

Kunst-Kanjers

 

Kunst-Kanjers is sinds 2014 een actief kunst "educatie" programma in de gemeente Alblasserdam voor kinderen van 6 t/m 12 jaar opgezet om ruimte voor kunst in en om de scholen te stimuleren. Zo zijn er steeds verschillende naschoolse workshops in oa, Muziek, Beeldhouwen, Dans, of Streetdance, Schilderen en andere Kunstprojecten.

Zo kunnen scholen zich opgeven voor een Kunst-Kanjers project "op maat" geschikt voor hun of voor hun op school.

 

 

 

voor meer informatie over actueele Kunst-Kanjers projecten, zie Facebook pagina van Kunst-Kanjers

Copyright @ All Rights Reserved by Artworks Teus van Kooten